Izrazito aktivno ljeto u Crvenom križu Našice

Gradsko društvo Crvenog križa Našice, danas je u prostorijama Crvenog križa održalo sjednicu Odbora. Ovo Društvo i dalje skrbi o osobama koje su raseljene iz Ukrajine, a smještene su na području Crvenog križa Našice. Također, ovo ljeto je bilo ispunjeno mnogim aktivnostima za Crveni križ, a posebno je istaknuta 20. Ljetna škola mladih DCKOBŽ, Ljetovanje u Rogoznici za naše sugrađane te brojne aktivnosti mladih.

Gradsko društvo Crvenog križa Našice i ove godine već tradicionalno sudjeluje i organizira humanitarnu akciju Solidarnost na djelu 2023. Ovu akciju će provesti s osnovnim i srednjim školama s našičkog područja prema načelu „jedan razred, jedan paket’”, a prikupljene donacije će se podijeliti osobama u potrebi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Našice.

Podneseno je izvješće o provedenim, započetim i planiranim projektima i aktivnostima

Crveni križ Našice je bio partner u projektu ,,POMOZI – Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove” koji je završio 15. listopada. Ovim projektom je su održane razne edukacije kojima se ojačao kapacitet i podigla spremnost pripadnika društava Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko – baranjske.

U tijeku je provođenje projekta FEAD „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti IV“ kojeg je nositelj HCK GDCK Osijek, a financiran je sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) kroz poziv „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“. Gradsko društvo Crvenog križa Našice organizira podjele paketa higijene za korisnike zajamčene minimalne naknade po popisu Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Našice. Ovim projektom će podijeliti oko 1700 paketa higijene i nešto manje od 900 paketa prve pomoći.

Kroz ovaj projekt je održan i programa osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici. Ovaj program se održao za djecu od 7 do 11 godina, od 22.06 do 25.06. U suradnji Crvenog križa Našice i Centrom za socijalnu skrb Našice sudjelovalo je 5 djece. Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, u sklopu programa organizirao se bogati pedagoški program sa svrhom podizanja svijesti o pravilnim i zdravim životnim navikama, empatiji i usvajanju kulture, stjecanja osjećaj pripadnosti zajednici, osvještavanja socijalnih vještina, usvajanja životnih vrijednosti i sposobnosti koje će ih osnažiti za ravnopravno sudjelovanje u rastu, razvoju i odrastanju.

Pročitajte još