Izložba Festivala tata stiže u Osijek

Otvorenje izložbe fotografija „Tate i djeca u Hrvatskoj” održat će se u ponedjeljak, 4. rujna s početkom u 18h u organizaciji udruge Status M i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Izložba je središnji događaj Festivala tata, jedinstvene manifestacije posvećene promicanju brižnog očinstva.

Organizacija Status M, neprofitna udruga koja radi s mladima, posebno dječacima i muškarcima, ponosno predstavlja izložbu fotografija Festivala tata pod nazivom „Tate i djeca u Hrvatskoj”. Ova izložba je posvećena istraživanju važnosti aktivnog sudjelovanja očeva u odgoju i životu svoje djece te promicanju rodne ravnopravnosti.

Nagrađene fotografije izložene su diljem Hrvatske

Primjeri fotografija koje će biti izložene predstavljaju iskrene trenutke roditeljstva, ilustrirajući radosti, izazove i emotivnu povezanost unutar obitelji. Aktivno sudjelovanje očeva u životima njihove djece donosi brojne pozitivne učinke, ne samo na djecu i majke, već i na cijelu društvenu zajednicu.

Festival tata već šestu godinu za redom potiče očeve da preuzmu aktivnu ulogu u roditeljstvu kroz svoj foto natječaj, a nagrađene fotografije izložene su diljem Hrvatske. Ove godine, izložba dolazi u Osijek, prvi puta na istok Hrvatske, kako bi podijelila ovu inspirativnu poruku i sa stanovnicima ovog dijela zemlje.

Uz otvorenje izložbe, bit će organizirano i čitanje slikovnice za najmlađe pod nazivom “Kako je zelena bubica naučila tatu kuhati”, koje će predstaviti Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra Dokkica.

Pridružite se ovom značajnom događaju koji slavi brižno očinstvo, promicanje rodne ravnopravnosti te potiče pozitivne promjene u društvu. Vaša prisutnost će dodatno podržati ovu važnu inicijativu. Izložba se organizira u okviru projekta MenCare koji je financijski podržan od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Pročitajte još