Izazvao prometnu nesreću i pobjegao

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u ponedjeljak, oko 17,30 sati, na cesti između Donjeg Miholjca i Viljeva, dogodila se teška prometna nesreća. Do prometne nesreće je došlo na način da se osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin kretao iz smjera Donjeg Miholjca u smjeru Viljevu te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku (noćni uvjeti vožnje) nije uočio vozača bicikla koji se kretao u istom smjeru i svojim prednjim desnim djelom vozila udario u stražnji dio bicikla.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEVozač osobnog automobila nije se zaustavio već se udaljio u nepoznatom smjeru, a da prethodno nije pružio pomoć 53-godišnjem hrvatskom državljaninu. U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeni vozač bicikla je teško tjelesno ozlijeđen, a policija je naknadno pronašla vozača osobnog automobila protiv kojeg nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći protiv 29-godišnjaka.

Za počinjeno kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu članak 227. Kaznenog zakona Republike Hrvatske počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za kazneno djelo Nepružanje pomoći članak 123. Kaznenog zakona Republike Hrvatske kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Uhićena osoba koja je oštetila više desetaka parkiranih automobila

U vremenu od 14. do 22. studenog, u gradu Osijeku, Policijska uprava osječko – baranjska evidentirala je više desetaka oštećenih vozila kojima su oštrim predmetom probušene gume. Očevidna ekipa na mjestu događaja je obavila očevid te prikupila materijalne tragove i evidentirala oštećenja na vozilima. Provedeno kriminalističko istraživanje i analize prikupljenih materijalnih tragova rezultirali su uhićenjem 49-hrvatskog državljanina. Počinitelj, 49-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku te policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu. Ovom prilikom policija poziva sve građane koji to do sada nisu učinili da prijave počinjenje kaznenog djela.

Policija pronašla kradljivce goriva

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 22-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo Teška krađa. U vremenu od 18. do 20. rujna ove godine, u Svetom Đurađu, 22-godišnjak i 25-godišnjak su udružili snage i provalili u tri spremnika za gorivo na tri radna stroja te ukrali oko 300 litara goriva, vlasništvo pravne osobe. Pravnoj osobi iz Darde je počinjena materijalna šteta oko 3000 kuna. Protiv počinitelja policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća, u 2 prometne nesreće 5 osoba je lako tjelesno ozlijeđeno, a 3 prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka evidentirali smo četiri prometne nesreće, a na području Belišća jednu prometnu nesreću.

Jučer, u 21,40 sati, u Paulin Dvoru, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 26-godišnji hrvatski državljanin, iz Antunovca, upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,19 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još

Učitavanje...