Iz posudionice Crvenog križa ove godine posuđeno 80 ortopedskih pomagala

Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala Crvenog križa Našice omogućava besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala. Namijenjene su osobama u potrebi s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Crveni križ Našice je ove godine posudio 80 pomagala osobama u potrebi, a još je više od 60 pomagala na terenu od prošlih godina. Velika je potražnja za invalidskim kolicima i štakama, koja su sva posuđena. U Posudionici se mogu posuditi invalidska kolica, kreveti, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi i druga pomagala. Korisnici u pravilu pomagala posuđuju na duži vremenski period i vraćaju ih kada im više nisu potrebna.

Našički Crveni križ moli, ako netko ima ikakvo pomagalo (invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi), a nije mu potrebno, da ga donese u Crveni križ ili nazove 613-275 kako bi ga mogli podijeliti osobama u potrebi.

Foto: arhiva

Pročitajte još