Iz Posudionice Crvenog križa Našice posuđeno 57 ortopedskih pomagala osobama u potrebi

Medicinska i ortopedska pomagala ostaju nedostupna za mnoge osobe s tjelesnim invaliditetom ili one kojima su potrebna radi ozljede kao i bolesti. Dostupnost pomagala uvelike utječe na kvalitetu života osoba kojima su potrebna, ali i života njihovih najmilijih.

Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala Crvenog križa Našice omogućava besplatno posuđivanje istiha. Namijenjene su osobama u potrebi s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Korisnici pomagala posuđuju na duži vremenski period

Crveni križ Našice je prošle godine posudio 57 pomagala osobama u potrebi, a još je preko 30 pomagala na terenu od prošlih godina. U Posudionici se mogu posuditi invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi i drugo. Korisnici u pravilu pomagala posuđuju na duži vremenski period i vraćaju ih kada im više nisu potrebna.

Iz Crvenog križa mole, ako netko ima nekakvo pomagalo (invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi), a nije mu potrebno, da ga donese u Crveni križ ili nazove 613-275 kako bi ga mogli podijeliti osobama u potrebi.

Pročitajte još