Iz otključanog automobila ukrao iznos od 7.000 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je između 6. i 7. veljače u Stepinčevoj ulici u Osijeku iz otključanog osobnog automobila ukrao 7.000 eura 48-godišnjaku iz Osijeka. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Policija pronašla kradljivca

U noći između 6. i 7. ožujka u Čepinu 24-godišnjak iz Osijeka ukrao je osobni automobil u vlasništvu obrta iz Satnice, koji se nalazio na popravku. Automobil je pronađen jučer u 8.30 sati u odvodnom kanalu u blizini vodocrpilišta Čepin, a u vozilu i počinitelj. Materijalna šteta iznosi 2.500 eura.

Isti počinitelj osumnjičen je da je u večernjim satima u ponedjeljak počinio razbojničku krađu u Čepinu kada ga je zatekao vlasnik nekretnine u svom objektu i kada je upotrijebio silu da bi zadržao ukraden novac i prijenosno računalo. Vlasnik nekretnine nije ozlijeđen. Nastala materijalna šteta je 900 eura. Protiv počinitelja slijedi odgovarajuća prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i tri na području Belog Manastira.

Na području PU osječko – baranjske u nadzoru prometa zatečen je jedan biciklist, koji je bio pod utjecajem alkohola i to u 22,21 sati u Bistrincima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 45-godišnjak iz Bistrinaca. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,30 promila alkohola u krvi.

Upravljao autom s prikupljenih devet prekršajnih bodova

U 00,20 sati u Breznici Našičkoj u nadzoru prometa zatečen je 29-godišnjak iz Petrove Slatine koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci. Doveden je na sud koji mu je produžio zadržavanje na 7 dana te je sproveden u zatvor.

Upravljao traktorom s dvije neregistrirane prikolice

U 10 sati na državnoj cesti između Viljeva i Donjeg Miholjca, u nadzoru prometa zatečen je 36-godišnjak iz Donjeg Miholjca, koji je upravljao traktorom za koji su bile priključene dvije neregistrirane prikolice za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 bodova. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Doveden je na sud koji mu je produžio zadržavanje na 15 dana te je sproveden u zatvor. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Pročitajte još