Iz obiteljske kuće ukrao novčanik – Materijalna šteta iznosi 7.500 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 20. do 23. siječnja 2023. godine nepoznati je počinitelj iz obiteljske kuće u Semeljcima ukrao novčanik s novcima. Oštećenoj 71-godišnjakinji pričinjena je ukupna materijalna šteta od 7.500 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše je ozlijeđena, a u sedam prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta. Pet nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, dvije na području Belišća i jedna na području Belog Manstira.

U nadzoru prometa detektirana dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske u nadzoru prometa jučer su evidentirana dva vozača (jedan osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,48 sati u Trpimirovoj ulici u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 24-godišnji biciklist iz Osijeka sa 0,77 promila alkohola u krvi.

Uslijed nepropisne vožnje unazad sletio s kolnika s 2,08 promila

U Feričancima se jučer u 0,05 sati, dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Šezdesetjednogodišnji vozač iz Našica, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, uslijed nepropisne vožnje unazad sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno mu je 2,08 promila alkohola u krv, zbog čega je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Čeka ga maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.560 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Sletio s kolnika s 2,19 promila alkohola u krv

U Gundulićevoj ulici u Osijeku jučer se oko deset sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Četrdesetpetogodišnji vozač iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,19 promila alkohola u krv te je i on smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Njega čeka maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Pročitajte još