Iz obiteljske kuće ukrao novac


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 15. do 18. prosinca, u Valpovu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću iz koje je ukrao novac. Vlasniku 62-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 15 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja daljnje traganje za počiniteljem.

U šumi pronašao oružje

Jučer, 19. prosinca, oko 9 sati, u Tenji, 59-godišnji hrvatski državljanin je u šumi pronašao vreću u kojoj su se nalazile 3 puške, 2 pištolja i 1374 komada streljiva raznog kalibra. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu oružje i streljivo izuzeo je na siguran način.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. MUP Vas moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belog Manastira dogodile su se po dvije prometne nesreće, a na području Našica dogodila se jedna prometna nesreća.

Stric pivo

Pročitajte još