Iz obiteljske kuće ukrao nakit

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je 24. siječnja u vremenu od 17,50 do 20,30 sati u Sisačkoj ulici u Osijeku provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao zlatni nakit. Šezdesetosmogodišnjem vlasniku nastala je materijalna šteta od oko 1.100 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Policija pronašla počinitelja prijevare

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 38-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara u gospodarskom poslovanju“ jer je kao ovlaštena osoba tvrtke od 43-godišnjakinje iz Aljmaša primio uplatu od 3.848 eura za pelete koje nije isporučio. O ovome događaju smo već pisali, a više možete pročitati ovdje. Protiv osumnjičenog slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Računalna prijevara

U ponedjeljak 23. siječnja, 20-godišnjak iz Čepina stupio je u kontakt s nepoznatom osobom te sa istom dogovarao ulaganje u kriptovalute „Bitcoin“. Putem aplikacije „Bitcoin.com“ dostavio je osobne i bankovne podatke nepoznatoj osobi te uplatio 600 eura, nakon čega je nepoznati počinitelj pokušao izvršiti još tri uplate s tekućeg računa 20-godišnjaka u čemu nije uspio. Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja.

Dragovoljno predana minsko – eksplozivna sredstva

Policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu jučer je na području Osijeka dragovoljno predano: osam ručnih bombi, dvije improvizirane ručne bombe, tri trotilska metka, detonatorsku kapislu, pištolj kalibra7,9 milimetara, 250 metaka kalibra 7,9 milimetara, signalni pištolj kalibra 26 milimetara. Policija podsjeća da je i dalje na snazi akcija „Manje oružja, manje tragedija” te da građani mogu bez sankcija predati opasna sredstva.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lakše su ozlijeđene, a u tri prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta. Tri nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području Donjeg Miholjca.

U nadzoru prometa zatečena tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske u nadzoru prometa jučer su evidentirana tri vozača (dva vozača bicikla i jedan teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 11,45 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 34-godišnji biciklist iz Belog Manastira sa 2,10 promila alkohola u krvi. Isti je unazad tri godine 23 puta zatečen kako upravlja biciklom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Pročitajte još