Iz obiteljske kuće ukrao nakit i novac

Nepoznati počinitelj je između 18. i 19. svibnja u Osijeku ušao u nezaključanu obiteljsku kuću u vlasništvu 51-godišnjaka iz koje je ukrao razni nakit, ručne satove i novac, čime je vlasnika oštetio za oko 15.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Ispraznio mu novčanik za kriptovalute

Nepoznata osoba je 22. svibnja s digitalnog novčanika za kripto valute 29-godišnjaku skinula 10.000 jedinica kriptovalute u protuvrijednosti 9.200 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe su lakše ozlijeđene dok je u dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac i PP Belišće.

Evidentirana tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana tri vozača (jedan osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,48 promila

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 22 sata u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 58-godišnjak iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,48 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još