Iz kuće u izgradnji ukrao građevinski alat i materijal

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je između 3. i 22. kolovoza u Osijeku provalio u kuću u izgradnji iz koje je ukrao razni građevinski alat i materijal čime je 81-godišnjem vlasniku počinjena šteta oko 5.000 eura.

Uzeo predujam za posao koji nije obavio

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 48-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara“. Četrdesetosmogodišnjak je 27. svibnja od 57-godišnjaka iz Semeljaca uzeo predujam u iznosu od 800 eura za izvođenje građevinskih radova, a do danas dogovoreni posao nije obavio niti je vratio novac.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečeno šest alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano šest vozača (četiri osobnih automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 10,50 sati na državnoj cesti broj 53, između Donjeg Miholjca i Rakitovice, kada je u nadzoru prometa zatečen 65-godišnjak iz Miholjačkog Poreča, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,64 promila.

A u 00,45 sati u Kanižlićevoj ulici u Osijeku zatečena je 47-godišnjakinja iz Osijeka, koja je upravljala osobnim automobilom s 2,20 promila alkohola u krvi. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

U 24 sata ukupno je evidentiran 101 prekršaj

U 24 sata ukupno je evidentiran 101 prekršaj, a od toga: 49 prekoračenja brzine, šest upravljanja pod utjecajem alkohola, 31 nepropisnog korištenja mobitela, šest nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedna tehnička neispravnost, jedno upravljanje neregistriranim vozilom te sedam ostalih prekršaja. Na području cijele Policijske uprave jučer su od 10 do 16 sati provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Ukupno je utvrđeno 50 prekršaja od kojih dva vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekoračenja brzine kretanja vozila, četiri nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 nepropisnog korištenja mobitela te 2 ostala prekršaja.

Jučer se u vremenu od 16 do 24 sata pojačano vršio nadzor prometa s posebnim osvrtom na teretna vozila, preinake na vozilima i stvaranje prekomjerne buke vozilima kojom prilikom je zatečen i sankcioniran jedan motocikl zbog izvršenih preinaka i stvaranja prekomjerne buke, jedan teretni automobil kojem je istekao tehnički pregled te jedan osobni automobil zbog proklizavanja kotačima.

Pročitajte još