Iz kombija ukrao novčanik

Nepoznati počinitelj je jučer u Osijeku iz nezaključanog kombi vozila ukrao novčanik s dokumentima i novcem. Nastala je ukupna materijalna šteta veća od 750 eura, navode iz PU osječko – baranjske. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Šezdesetdevetogodišnjak je jučer na širem području Čepina prilikom izvođenja zemljanih radova pronašao improviziranu ručnu bombu, a koju je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Đakovo te jedna na području PP Beli Manastir.

U nadzoru prometa zatečeno pet alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano pet vozača (tri vozača osobnih automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,49 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 23,08 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 43-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,49 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još