U Osijeku ispraćaj maturanata uz Quadrillu i Rim Tim Tagi Dim

Točno u podne danas (24. svibnja 2024. godine) 2.454 maturanata iz 30 srednjih škola s područja Osječko – baranjske županije zaplesali su Quadrillu na gradskim trgovima u Osijeku, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Našicama i Valpovu. Tako je u organizaciji Osječko – baranjske županije, u partnerstvu s gradovima, na već tradicionalan način – ovo je 19. put – uz popularan i općeprihvaćen program plesanja Quadrille obilježen završetak srednjoškolskog obrazovanja, ujedno i početak novog životnog puta još jedne generacije mladih.

Najviše maturanata, njih 1.566, naravno bilo je u Osijeku. Okupili su se na prostoru Županijske ulice, tijekom dana zatvorene za promet automobila, te izveli prigodan plesni program. Plesali su držeći bijele kišobrane, odjeveni u bijele i plave majice, a ove godine – uz četiri standardne plesne točke – bio je i peti ples, i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne. Nakon toga poznati fotograf Šime Strikoman snimio je Milenijsku fotografiju. Maturanti su svojim tijelima ispisali logo OBŽ, a slovo O imalo je oblik lopte, čime je simbolično naglašeno da je Osječko – baranjska županija ove godine Europska regija sporta.

Grad Osijek se i ove godine tradicionalno pobrinuo za nastavak programa na lijevoj obali Drave

Uz roditelje i prijatelje maturanata, kao i mnoge druge građane, njihovom svečanom ispraćaju iz maturantskih klupa, nazočili su obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

„U isto vrijeme u šest gradova na području Osječko – baranjske županije održao se još jedan ispraćaj naših maturanata. Bilo je lijepo osjetiti koliko pršti energija naših mladih sugrađana, grad je pun energije, pun mladih ljudi i drago mi je da će upravo danas i ovdje zajedno zatvoriti jedno te otvoriti novo poglavlje u svom životu. Dio njih odlučit će se za tržište rada, a poželjet ćemo im sreću u pronalasku posla i da rade upravo ono što žele. Ostali će se odlučiti za daljnje školovanje na našem sveučilištu, ili na nekom od sveučilišta u Republici Hrvatskoj, Europi i svijetu. Njima ćemo poželjeti da se nakon stjecanja znanja i vještina vrate u svoju domovinu i ista ta znanja i vještine primjene u domovini i po mogućnosti na području Osječko – baranjske županije, koja će ih i dalje pratiti i poticati u svim njihovim aktivnostima. Danas je njihov dan, spremni za opuštanje i za zabavu, mi ćemo im poželjeti sreću na njihovom putu kojeg su odabrali.” – poručio je Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana Osječko – baranjske županije.

Kazao je kako je zahtjevna organizacija ispraćaja maturanata uz tako kvalitetan program te čestitao svima koji su u tomu sudjelovali, dakako i svim školama, a osobito učenicima maturantima. „Drago nam je što vole Quadrillu, vole biti zajedno i na ovaj način ispratiti sve ono što je iza njih. Stvarno su najbolji primjer svima u Republici Hrvatskoj.” – zaključio je Lukić.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin zahvalio je Osječko – baranjskoj županiji što po 19. put organizira ispraćaj maturanata uz ples Quadrille. „Grad Osijek se i ove godine tradicionalno pobrinuo za nastavak programa na lijevoj obali Drave. Vjerujem da će sve proći mirno, ali veselo i u najboljem redu, ali najvažnije da će se naši maturanti dobro zabaviti i proslaviti završetak jedne zasigurno lijepe faze svoga života. Naravno, na nama je, a činimo sve što možemo u tom smjeru, cilj i želja da svi oni ostanu ovdje ili nastave obrazovanje ili pronađu posao u gradu Osijeku, u Osječko – baranjskoj županiji, samo neka ne idu negdje dalje, a kasnije zasnuju svoje obitelji i doprinose razvoju našeg grada, županije i domovine Hrvatske.” – rekao je Vulin.

Pročitajte još