Iločani vas pozivaju na najbolju vinsku zabavu na istoku Hrvatske

Vinkovo u Iloku najveća je proslava ovog vinogradarskog blagdana u Hrvatskoj i najposjećenija višednevna vinska manifestacija koju je ove godine prepoznalo i podržalo Ministarstvo turizma i sporta. Manifestacija se održava od 20. do 22. siječnja na obali Dunava ove vinske prijestolnice, a koliko je utkana u srca Iločana i njihovih gostiju pokazuje i činjenica da su smještajni kapaciteti gotovo popunjeni.

Jer kako sama pjesma kaže – sve dok ima vina bit će i Iloka, a domaćini su za ovu godinu pripremili još bogatiji program. Tako će posjetitelji moći uživati u prizorima pokladnog jahanja, ali i doživljaju na pokladnom sajmu. Pokladni sajam ponudit će najfinija, mnogobrojna iločka vina i fine srijemske specijalitete poput fiša, dimljenog šarana, srijemske kobasice, uštipaka i čvaraka. Sve to protkano je toplom dobrodošlicom domaćina, ugodnim druženjima širom vinogorja i u podrumima, s vrhuncem zajedničke zabave u velikom šatoru ispunjenom najvećim glazbenim hitovima uz Damira Vunuka, tamburaše D-mol, Aurelius bend i LEGE.

Osim nove, atraktivne lokacije na Dunavu, goste će privući i slikarska radionica Feel Good & Paint koja će se održati u pitoresknom dvorcu Odescalchi, masterclass o vinima uz poznatog sommeliera Ivana Stiblika, te turistički obilazak vlakićem. Sve su ovo doživljaji koji se prepričavaju mjesecima, stoga vas organizator udruga Visit Ilok, ali i svi iločki vinogradari, vinari i podrumari pozivaju da nikako ne propustite Vinkovo u Iloku 2023. Sve detalje možete pratiti na službenoj Facebook stranici Vinkova u Iloku.

Pročitajte još