Igrica Hrvatskog Crvenog križa „Planet dobrih djela“ osvojila prvo mjesto na Info Game Job 2023.

U petak, 1. prosinca 2023., Poduzetnički inkubator PISMO 2 u Novskoj postao je epicentar gaminga, okupljajući zaljubljenike u video igre na manifestaciji Info Game Job 2023. Organizirana od strane Hrvatske udruge proizvođača videoigara (HU-IZ-VI), ova manifestacija nije samo pružila uvid u najnovije trendove i tehnologije, već je također donijela i uzbudljivu pobjedu mobilne igrice Hrvatskog Crvenog Križa „Planet dobrih djela“ među drugih 10 inovatora i izlagača video/mobilnih igara.

“Planet dobrih djela” je inovativna video igra koja je proizašla iz suradnje između Hrvatskog Crvenog Križa i stručnjaka iz područja razvoja video igara, programera Gordana Bezjaka, ilustratora Svena Nemeta te animatora Zvonimira Baraća. Igrica predstavlja iskorak prema korištenju gaminga u edukativne svrhe, pružajući igračima ne samo izazovno iskustvo, već i priliku za učenje i podizanje svijesti o globalnim problemima, potičući empatiju prema onima koji su u potrebi te motivirajući igrače da razmišljaju o tome kako mogu doprinijeti zajednici.

Igra potiče i razvoj različitih vještina

Igrica se odvija na planetu Zemlji na raznim kontinentima, gdje igrač ulazi u ulogu Vjeverice Mire te preuzima ulogu spasitelja planete od negativnih posljedica klimatskih promjena. Na „Planetu dobrih djela“, igrač ima zadatak suočiti se s različitim izazovima i krizama kroz simulacije stvarnih situacija s kojima se kao civilizacija suočavamo u današnjem svijetu.

Video igrica u sebi sadržava nekoliko glavnih značajki, a koje se tiču važnosti humanitarnog rada i djelovanja, kroz slaganje paketa humanitarne pomoći te pružanju podrške zajednicama pogođenim prirodnim katastrofama. Također, video igrica pozitivno utječe i na obrazovanje i podizanje svijesti kod djece i mladih – kroz izazove u kojima igrači uče o razvrstavanju otpada, a posredno o dugoročnom planiranju zaštite i očuvanja zajednice. Igra potiče i razvoj različitih vještina, uključujući logičko razmišljanje, donošenje odluka pod pritiskom te upravljanje resursima, istovremeno naglašavajući važnost timskog rada i međusobnog pomaganja u svrhu rješavanja složenih izazova.

Info Game Job Sajam 2023. u Novskoj, uz sve svoje gaming atrakcije, postao je pozornica za predstavljanje ove edukativne igre Hrvatskog Crvenog križa koja ima kako društveni, tako i obrazovni značaj. Pobjeda video igrice Hrvatskog Crvenog Križa „Planet dobrih djela“ svijetli je primjer kako video igre mogu biti alat za obrazovanje, poticanje pozitivnih vrijednosti i angažiranje mladih u rješavanju stvarnih problema. Pridružite se Hrvatskom Crvenom križu u ovom uzbudljivom istraživanju humanitarnog putovanja – skenirajte QR kod, preuzmite igricu i postanite heroj svoje priče! Igrica „Planet dobrih djela“ dostupna je i na web stranici: sigurnija-djeca.hck.hr/planet te putem Google play i App store.

Izvor: HCK

Pročitajte još