IGMA Koprivnica investirala u najsuvremeniju tehnologiju


Tvrtka IGMA d.o.o Koprivnica, članica NEXE Grupe, uložila je gotovo milijun kuna u opremu za pranje i klasiranje sitnozrnatog agregata klase -4 mm. Ova investicija rezultat je praćenja svjetskih trendova i noviteta, ali i odgovor na sve veće zahtjeve tržišta za neprestanim povećanjem kvalitete proizvoda koji se ugrađuju u beton i novim proizvodima za različitu primjenu.

Na lokaciji Keter koja se nalazi u industrijskoj zoni u Općini Drnje, na separacijskom postrojenju za oplemenjivanje prirodnog šljunka, na dijelu klasiranja klase -4 mm, uspješno je završen projekt zamjene spiralnog klasifikatora sa hidrociklonskim klasifikatorom i vibracijskim sitom, zahvaljujući kojima je, uz nove deponijske transportere, omogućena proizvodnja dviju klasa i to prirodnog agregata 0/1 mm i agregata 0/4 mm. Instaliranjem hidrociklonskog klasifikatora koji radi na principu gravitacijske i centrifugalne sile i vibracijskog sita kroz koje se pijesak prosijava, omogućeno je pranje i klasiranje materijala sitnijeg od 4 mm u kontroliranim uvjetima što za posljedicu ima proizvode garantiranoga sastava, proizvedene najmodernijim tehnologijama trenutno dostupnim na tržištu.

Instalirano postrojenje zadovoljava sve visoke ekološke standarde koji se primjenjuju u postupcima oplemenjivanja i klasiranja agregata. Višestruki pozitivni efekti investicije u hidrociklonski klasifikator su: povećanje zadovoljstva kupaca, bolja iskoristivost rezervi građevnog pijeska i šljunka, povećanje kapaciteta i produktivnosti, smanjenje troškova održavanja postrojenja po toni te očuvanje okoliša.“ – objasnio je Karlo Šisl, direktor tvrtke IGMA d.o.o. Koprivnica dodavši kako se primjenom nove tehnologije paralelno razvija novi proizvod klase -1mm kojim će se uskoro upotpuniti ponuda proizvoda tvrtke IGMA d.o.o.

Ova investicija predstavlja nastavak politike ulaganja i poboljšanja procesa koju NEXE Grupa provodi u svim svojim članicama pa tako i u trgovačkom društvu IGMA d.o.o., Koprivnica, a što će se nastaviti i u narednom periodu.

IGMA d.o.o. Koprivnica u poslovnom sustavu Nexe Grupe nalazi se od veljače 2006. godine. U ovih 14 godina u tvrtki IGMA d.o.o. izvršena su ulaganja u iznosu od 53,5 milijuna kuna. 2008. godine IGMA d.o.o. certificirana je po normi ISO 9001. Ovime je potvrđeno usmjerenje ka kontinuiranom poboljšanju procesa, kvaliteti proizvoda i zadovoljstvu kupaca.

Stric pivo

Pročitajte još