I danas Ljeto u Klubu Crvenog križa Našice – Druženje uz društvene igre

Gradsko društvo Crvenog križa Našice poziva sve školarce na druženje danas, 03.08. od 16 do 18 sati u Klub Crvenog križa (na Čimenu), Ulica P. Preradovića 2. Prošli tjedan školarci su učili o utjecaju velikih vrućina na zdravlje ljudi te su izrađivali lepeze. Sjetili su se i voljene osobe te mu/joj izradili čestitku, a druženje se nastavilo uz Labirint, Alias, stolni nogomet, loptanje te uz stari klasik: školicu!

O programu:

Kako je ljeto krenulo, u Klubu mladih će ono biti aktivno i ispunjeno radionicama, druženjem i kampovima. U pripremam za ljeto mladi članovi su uočili problem kako živimo u vremenu kada igranje fizičkim igračkama, pa tako i društvenim igrama, gubi bitku pred digitalnim igricama na konzolama, računalima, tabletima i pametnim telefonima, stoga posljednjih godina raste ovisnost o televiziji, računalu, računalnim igricama i internetu, a rezultat je da većina mladih sve više praznike provodi sama uz iste te ovisnosti.

Svjesni tog problema mladi Crvenog križa Našice za sve školarce organiziraju aktivnost Ljeto u Klubu Crvenog križa – druženje uz društvene igre. Za mlade će biti organizirano druženje uz “Čovječe ne ljuti se”, “Monoploy”, “Labirint”, “Risik”, “Volim Hrvatsku”, “Alias”, “Igra života”, igrice Crvenog križa i dr.

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije, razvoja komunikacije i stjecanja novih edukacija. Edukacija je u modernim igrama sveprisutna jer igre snažno potiču razne vještine kod djece: spretnost, brzinu reagiranja, asocijativnost, razvoj taktike i strategije, donošenje odluka i praćenje strukture pravila. Za više informacija: Crveni križ Našice, Ulica kralja Tomislava 6, telefon 613-275.

Pročitajte još