Htjeli izvući novce za lažnu zaposlenicu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika ove Policijske uprave, Službe gospodarskog kriminaliteta, sumnja se da je 35-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i kazneno djelo „Subvencijska prijevara“. U vremenu od 5. do 30. listopada 2020. godine 35-godišnja direktorica jedne udruge koristila je bespovratna sredstva iz europskog fonda za zapošljavanje 58-godišnjakinje, koju nikada nije zaposlila u udruzi. Nadalje se sumnja da su direktorica i 33-godišnjak počinili kazneno djelo „Subvencijska prijevara“ na način da su prema prethodnom dogovoru sačinili ponudu za posao, koji nisu obavili, a sa ciljem ostvarivanja državne potpore, nakon čega su lažne račune dostavili pravnoj osobi koja im je zato isplatila 25.100 kuna. Policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pronađeni provalnici

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da su 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 17-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška krađa“. Na području Belog Manastira u vremenu od 16. do 21. studenog, 17-godišnjak je sam provalio benzinsku pumpu dok su zajedno provalili u trgovinu iz kojih su ukrali cigarete, slatkiše, alkoholna i bezalkoholna pića. Pravnim osoba su pričinili ukupnu materijalnu štetu oko 40.000,00 kuna. Policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Provalio u auto

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Donji Miholjac utvrđena je osnovana sumnja da je 57-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška krađa“. U Donjem Miholjcu 57-godišnjak je 21. studenog provalio u osobni automobil iz kojeg je ukrao bezalkoholna pića i prehrambene proizvode čime je 55-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu oko 300,00 kuna. Policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Obavljao radove pa pronašao minu, bombe, streljivo…

Jučer, oko 8 sati, u Belom Manastiru, 34-godišnjak je prilikom izvođenja radova pronašao tri ručne bombe M75, 220 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara i četiri spremnika za automatsku pušku. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način izuzeo pronađena opasna sredstva dok je minobacačku minu kalibra 60 milimetara uništio na siguran način.

Događaji u prometu

Tijekom protekla 24 sata devet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene, a sedam je za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri, u Belom Manastiru tri, a u Našicama dvije prometne nesreće.

Upravljao biciklom s 1,57 promila

Dva vozač osobnog automobila i jedan vozač bicikla jučer je vozio pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je jučer u 17,35 sati u Belišću, kada je zaustavljen 58-godišnji biciklist iz Šaga. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 1,57 promila alkohola u krvi.

Pojačane mjere

Danas u vremenu od 10 do 16 sati, provest će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja na prijelazima ceste preko željezničke pruge u razini, na kojima nisu postavljeni uređaji za zatvaranje prometa ni uređaji za davanje zvučnih i svjetlosnih znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka.

Pročitajte još