Hrvoje Tržić je najbolji planinarski djelatnik u Hrvatskoj u 2017. godini

planinari1
planinari1

Na svečanoj Novogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza u Zagrebu podijeljene su priznanja i nagrade za najuspješnije udruge i pojedince u planinarstvu u Hrvatskoj za 2017. godini i to u 11 kategorija.

U kategoriji „Najbolji društveni rad u planinarskoj udruzi“ Našičani imaju pobjednika. To je Hrvoje Tržić, aktualni predsjednik PD „Krndija“ Našice. To znači da je Tržić najangažiraniji pojedinac te planinarski aktivist u udruzi na razini cijele Hrvatske što PD „Krndija“ u svojoj bogatoj dugogodišnjoj povijesti i brojne istaknute pojedince nikad nije imala.

planinari2

„Ovaj uspjeh velik je i za mene osobno, za našičke planinare, ali i za Našice. Puno smo ove godine radili i odlično se organizirali, a cilj nam je da privučemo što više mladih i postanemo udruga koja se neće baviti samo svojim aktivnostima već i aktivnostima koje djeluju izravno na korist lokalne zajednice. Na pravom smo putu jer smo uspjeli dobiti projekt EU-a vrijedan gotovo 100, 000 eura koji je ogroman potencijal za našički kraj. Organizirali smo odličan i bogat Planinarski tjedan s brojnim sadržajima i predavačima u kojem smo proslavili 95 godina organiziranog planinarstva u Našicama i 55 godina PD „Krndija“ Našice. Ovo je bio događaj kojeg se ne bi postidjeli ni najveći gradovi u Hrvatskoj. Ovogodišnji izleti su zaista bili vrlo sadržajni i kvalitetni. Bilo nas je po cijeloj Europi. Nedavno smo saznali odličnu vijest da će Našice i PD „Krndija“ biti domaćini „Dana hrvatskih planinara“ kada ćemo slaviti stotu obljetnicu organiziranog planinarstva u Našicama. Na toj manifestaciji će se okupiti oko 2000 ljudi iz cijele Hrvatske, ali i šire što je opet veliki zamah turističkim potencijalima Našica. Plan je uključiti što više udruga i predstaviti Našice na najljepši mogući način. Ova nagrada je kruna svega što smo radili ove godine. Bez lažne skromnosti mogu reći da možemo po radu biti primjer drugim udrugama jer se zaista volontiranjem i angažmanom može puno postići u svojoj zajednici na čemu i radimo.

„Priznanje je dokaz da moji suradnici i ja radimo odlično i idemo pravim smjerom i tu nećemo stati jer imamo brojnih zamisli koje planiramo ostvariti. Biti najbolji u Hrvatskoj u onome što te čini boljim i što te ispunjava je zaista posebni osjećaj i zadovoljstvo. U Hrvatskoj je planinarstvo razvijeno od 1874. godine i deveta smo država u svijetu koja je imala svoju planinarsku organizaciju. Danas postoji 345 planinarskih udruga i više od 33,000 registriranih planinara u Lijepoj našoj. Planinarstvom se bavim tek nepune četiri godine, a samo 10 mjeseci sam predsjednik PD „Krndija“ Našice. U 2017. moji najbliži suradnici znaju koliko smo vremena, volonterskih sati, truda i rada utrošili za boljitak PD „Krndija“,ali i lokalne zajednice. Posebno sam ponosan na podatak da sam s 31 godinom najmlađi nagrađeni ikad ovom nagradom Hrvatskog planinarskog saveza i da sam jedini koji je u 55 godina povijesti našeg PD „Krndija“ ovu nagradu dobio. Hvala HPS-u i mojim suradnicima koji su također zaslužni za nagradu i koji su podržali sve moje ideje i inicijative. Ova je i njihova nagrada, ali i nagrada svim članovima našeg Društva kao završni čin ovogodišnjih proslava 95 godina organiziranog planinarstva u Našicama i 55 godina PD „Krndija“ Našice. Bez vizije nema napretka, a napredak je moguće jedino uz žrtvu, trud i rad. Ovo je ujedno i apel svima, a posebice mladima da nam se priključe, volontiraju, uživaju s nama u prirodi i planinama te oplemene sebe i svoju zajednicu kako bismo zajedno nastavili renesansu našičkog planinarstva.

planinari3

bricks2016

Pročitajte još