Hrvatski Crveni križ svim školarcima, a posebno prvašićima, želi sretan početak nove školske godine!

Započinje još jedna školska godina i prilika je to da i Hrvatski Crveni križ svim školarcima, a osobito prvašićima, zaželi sretan početak školske godine i puno sretnih i uspješnih dana. Svim odraslima, a osobito roditeljima i skrbnicima, želimo poručiti kako je važno da djecu pouče sigurnom ponašanju u prometu. U tome im može pomoći slikovnica Hrvatskog Crvenog križa “Medo Jurica na putu do škole” uz koju je djecu lako naučiti ponašanju u prometu.

Sigurnost je iznimno važna i u svim ostalim aspektima pa će Hrvatski Crveni križ i ove godine poticati sigurnost u vrtićima i školama, odnosno i dalje će se provoditi projekt Sigurnije škole i vrtići.

Djecu je važno uputiti i u nužnost zaštite zdravlja ponajviše kroz usvajanje kvalitetnih higijenskih navika, ali i redovite tjelesne aktivnosti. Važno je progovoriti i o sigurnosti na internetu koja je danas jedna od ključnih tema u odgoju djece. I na koncu, usmjerite djecu na volontiranje i naučite ih da poštuju različitosti te da budu tolerantni ljudi.

Svim školarcima Hrvatski Crveni križ želi bezbrižne i znanjem ispunjene školske dane!

Pročitajte još