HKD „Lisinski ističe se po zajedništvu, odgoju djece u kulturnom duhu te podizanju kvalitete života kod starijih u Našicama

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba jučer je u pratnji predsjednika Društva Miroslava Šarića i dopredsjednice Jelke Martinčević obišao HKD “Lisinski” Našice u izmještenim prostorima. Naime, HKD “Lisinski” Našice zbog obnove Velikog dvorca Pejačević izmješten je u privremene prostorije u Ulici kralja Tomislava, u nekadašnjoj sali “Dora”.

Krešimir Kašuba istaknuo je kako je 132 godine staro društvo od izuzetne važnosti gradu Našicama.

– HKD „Lisinski ističe se po zajedništvu, odgoju djece u kulturnom duhu te podizanju kvalitete života kod starijih u Našicama. Posjetom ovih prostora vidljivo je kako su ovi novi prostori adekvatni te će članovi Društva u dobrim uvjetima moći održavati svoje probe i redovne aktivnosti – izjavio je Krešimir Kašuba i pritom se zahvalio gospodinu Vladiki koji je iznajmio prostor te predsjedniku Miroslavu Šariću koji je puno truda dao u izmještanje i održavanje rada Društva u kontinuitetu.

Predsjednik Miroslav Šarić rekao je kako su duže vrijeme tražili adekvatan prostor zbog brojnosti članova, sekcija, a i samog inventara društva.

-Dolaskom u ove prostore napravili smo male preinake kako bismo imali što bolje i adekvatnije uvjete za rad. Potrebno je još pribaviti namještaj te plesni podij koji nam je od izuzetne važnosti. U ovom vremenu dok nam je zabranjen rad zbog pandemije koronavirusa, promišljamo o postavljanju novih koreografija, podizanju umjetničkog dojma Društva i promociji kako samog HKD-a „Lisinski tako i samog grada Našica- izjavio je Miroslav Šarić te uputio molbu sugrađanima ukoliko su u mogućnosti ili imaju viška inventara neka im pomognu u nabavci radnog namještaja, stolova i polica za registratore.

Pročitajte još