Grobove u Erdutu oštetila djeca

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je kazneno djelo „Povreda mira pokojnika“ počinilo troje djece mlađe od 14 godina. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež. O ovome smo već pisali, a više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

Prevaren putem interneta

Nepoznata osoba je između 26. i 28. veljače putem društvene mreže 78-godišnjaka obavijestila o dobitku novčane nagrade na što joj je on u svrhu isplate dobitka uplatio 8.000 eura, nakon čega mu se nepoznata osoba više nije javljala, niti mu je novac vraćen. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Otkriven višestruki provalnik

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 38-godišnjak u studenom 2023. godine te siječnju i veljači 2024. godine na postajnom području počinio 11 provala. Počinitelj je provaljivao u skladišta trgovina te podrumske i tavanske prostorije fizičkih osoba iz kojih je ukrao razni građevinski alat (kutije s alatom, bušilice, brusilice, pile, ljestve i drugo), staro računalo i DVD „player“, štapove za ribolov s opremom, razna alkoholna pića i prehrambene proizvode te druge razne artikle čime je pričinio ukupnu materijalnu štetu veću od 8.500 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je u šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Belišće, PP Đakovo i PP Našice.

Pročitajte još