Gradonačelnik Ivan Roštaš i zamjenica župana Sanja Bošnjak na slatinskom kolodvoru dočekali ”carski vlak”

slatina1 9 1a

Održana je ”Slatinska dobrodošlica”, scenski prikaz dolaska vlaka iz 1895. godine, koji je dio projekta ”Od carske željeznice do održivog razvoja turizma Szentlörinc-Slatina-Našice”, a ujedno je središnji događaj proslave Dana grada i 716. obljetnice spomena imena Slatina.

 

Manifestacija je počela na slatinskom željezničkom kolodvoru gdje su domaćin, gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, te zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Josip Miletić, dočekali vlak s kojim je došao gradonačelnik Szentlörinca Mark Györváry zajedno s ostalim putnicima iz Mađarske.

slatina1 9 3a

slatina1 9 2a

Nakon što je formirana kolona, s gostima i domaćinima, krenuo je mimohod u kojem su sudjelovala brojna kulturno-umjetnička društva, mažoretkinje, limena glazba…, a završio je u Zavičajnom muzeju Slatina gdje je otvorena izložba ”Vlakovi za velike i male” Kluba željezničkih modelara iz Zagreba.

slatina1 9 4a

Nakon toga uslijedio je obilazak parka 136. slatinske brigade u kojem je održan sajam ”Kako su radili naši stari”. Sve je završilo glazbeno-scenskim programom ”Slatinske slike”, koji je bio rekonstrukcija svečanosti dolaska prvog vlaka Carske željeznice u Slatinu. Cijeli program bio je u stilu 19. stoljeća s kostimiranim glumcima, statistima, glazbenicima, plesačima i pjevačima.

Iz Našica su nastupili Gradska glazba Našice, našičke mažoretkinje “Dora” i HKD Lisinski

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/9mjesec/1a/v1{/gallery}

Izvor:  http://www.slatina.hr

Pročitajte još

This will close in 8 seconds