Fotosofia 18 Celebrity Day – Slavljenički tulum bez granica

Od 7 do 77 – tako bi se ukratko mogao opisati sastav gostiju na slavljeničkom tulumu Fotosofia Celebrity Daya, eventa koji već 18. godina okuplja domaće i inozemne zvijezde na snimanju kreativnih portreta pod umjetničkim vodstvom fotografa Damira Hoyke.   

Cjelodnevnu zabavu u Klubu grada Bjelovara u Katranu otvorila je debitantica na Fotosofia Celebrity Dayu – RTL-ova televizijska voditeljica i urednica Damira Gregoret. Nju su Hoykini seminarsti smjestili – kako i priliči pravom novinaru – u njen prirodni ambijent, među novine. Još jedna debitantica pred Fotosofia objektivima bila je HTV-ova urednica Dnevnika Nika Marianović-Zulim koja je ovaj seminar iskoristila da si ispuni jednu veliku želju.

„Svi koji me poznaju znaju koliko sam luda za Michaelom Jacksonom pa sam na set došla s cijelim nizom rekvizita uz pomoć kojih sam se transformirala u mog omiljenog pjevača. Oduševljena sam cijelom  ekipom i odličnom vibracijom na snimanju, kao i prilikom da pokažem kako izgleda Moonwalk u mojoj izvedbi.“ – rekla je Nika Marjanović Zulim. Osim televizijskih lica, velik interes seminarista pobudio je naš legendarni pjevač Vlado Kalember kojeg i u sedmom desetljeću života krasi nevjerojatna energija i entuzijazam. 

„Zanimljivo je što zapravo ne volim biti ispred fotoaparata, stoga svaka čast Hoyki koji me je uspio nagovoriti da dođem na ovo snimanje. A sada kada sam tu mogu samo reći da mi je jako drago biti dijelom ove kreativne priče.“ – rekao je Vlado Kalember. Uz njega, na snimanju su još bili Mario Petreković, komičar, glumac i voditelj, zatim pjevačice Sandra Bagarić i Ida Prester, TV voditelji Maja Ciglenečki, Antonija Ćosić i Ognjen Golubić, glumci Igor Kovač, Vedran Mlikota i Goran Grgić, gosti iz Bosne i Hercegovine – glumac Gvozden Rijad i glumica Merima Lepić Redžepović, te naši uspješni sportaši Martin Sinković i Ivica Kostelić

„Nisam često u prilici biti fotkan na malo pomaknuti način pa rado navratim na Fotosofiju. Tko zna u kakvim ću se sve ulogama ove godine naći.“ – rekao je Ivica Kostelić koji je na set došao uoči skorašnje regate u Francuskoj. 

Umjetnički voditelj seminara Damir Hoyka prezadovoljan je sinergijom kolega iz showbusinessa i njegovih seminarista te zahvalan svima koji su dopustili da ih se fotografira u pozama izvan vlastite zone komfora.

„Sa svojim se gostima volim šaliti da svatko tko stupi preko praga prostora u kojem se odvija Fotosofia Celebrity Day, ušao je paralelnu stvarnost u kojoj će upoznati drugog sebe.  Ili barem dio sebe za koji niti ne zna da postoji. Kostelić, Mlikota i ja smo tako u trenu uspjeli formirati splav gusara brodolomaca – Ivica je djeva na pramcu, Vedran je ugledao kopno, a ja sam na osmatračnici.“ – rekao je Hoyka i istaknuo kako su i ove godine velik doprinos kvaliteti fotografija make-upom i frizurama dale snage iz Callegari-talijanske škole mode i dizajnaŽeljka Juričić, Monika Maček i Mirela Čanić.

Foto: Krume Ivanovski

Pročitajte još