Feričanci – Općina Feričanci potpisuje prijateljske sporazume sa zemljama iz Europskih zemalja.

sporazum20_1_1a

Danas je općina Ferićanci potpisala sporazum o međuopćinskoj suradnji s o općinom Beremend u Mađarskoj i općinom Kuzma u Sloveniji.

Sporazum o međusobnoj suradnji potpisali su načelnik općine Feričanci Antun Glavaš, načelnik Istvan Orsokics iz općine Beremend iz Mađarske kao i načelnik Jožef Škalič načelnik općine Kuzma iz Slovenije. Kako su nam rekli potpisnici ovog sporazuma, ovaj današnji susret je uprlličen zbog već dosadašnjih dobrih odnosa koje su međusobno imali te će se sa ovim potpisom sve to još više učvrstiti.

sporazum20_1_3a

“Vrlo smo slični u kulturi i gospodarstvu pa je ovaj sporazum nešto što će vrlo dobro biti za Feričance zbog velikih mogućnosti za financiranje ili kreditiranje iz raznih Europskih fondova. Također će nam iskustva koja posjeduju ove dvije prijateljske općine dobro doći te ćemo nešto iz toga i naučiti.” – rekao je načelnik općine Antun Glavaš.

sporazum20_1_2a

Moramo napomenuti kako je načelnik općine Kuzma Jožef Škalić naglasio kako je svjestan da je pred nama referendum o Europskoj uniji te da tu nije sve tako bajno ali da je bolje biti unutra nego vani jer si vani sam.

sporazum20_1_4a

Pročitajte još