Feričanci – Uređenje prostorija za budući vinski muzej

Feričanci - Uređenje prostorija za budući vinski muzej

Za nešto više od mjesec dana, u Feričancima bi se trebao otvoriti mini muzej vina. Radove na uređenju muzeja su obišli osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i čelnici Općine Feričanci.

 

Uređenje prostorija stare škole u Feričancima, budućeg muzeja vina je u punom jeku. Ovo je još jedan od projekata Osječko -baranjske županije pod nazivom Wine tour vrijednog 1,25 milijuna eura, a najveći dio tog novca će osigurati europski fondovi. Sami trošak na uređenje i nabavku namještaja u prostorijama od 90-tak kvadrata će iznositi oko 300 tisuća kuna.

{gallery}Slike_tekstovi/2013/2mjesec/20/v3{/gallery}

Među ostalim pročelnica Odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije Silva Wendling  je naglasila kako će iz projekta Wine tour u Općinu Feričanci bit će uloženo gotovo milijun kuna te smatra kako će to biti vrlo značajno za ovaj kraj.

“Feričanci su poznati kraj vinogradara i vinara i logično je da budu partneri županije u projektu Wine tour. U  sklopu tog projekta uredit će se četiri mini-muzeja, regionalni u Osijeku te više od 17 kilometara vinskih cesta. Projekt će uvelike podići turističku ponudu u cijeloj županiji, a osobito u Feričancima” – rekao je Šišljagić.

{module Adsense 468×60 Slika}

Pročitajte još