Feričanačko vince – Galerija

vnce1
vnce1

Prijatelji i poslovni partneri Nexe grupe, poljoprivrednog poduzeća Osilovac i vinarije FeraVino, okupili su se na Božilovcu i tradicionalnom manifestacijom Feričanačko vince, obilježili blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara.

Kao i svake godine, Feričanačko vince obilježava početak rezidbe u vinogradima, odnosno početak nove vinogradarske godine. Prvu ovogodišnju rezidbu u vinogradima Feravina predvodili su Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe i Stjepan Mesić, bivši predsjednik.

Uz želje da i ova godina bude što rodnija, trsove okićene kulenom i kobasicama, blagoslovio je vlč. Vicko Obradović, župnik Župe Duha svetoga iz Feričanaca.

“Zahvaljujući iznimnom trudu stručnjaka iz FeraVina, kao i trudu marljivih berača čije su ruke prikupile tone i tone vrhunskoga grožđa, FeraVino je osvojilo niz nagrada na domaćim i svjetskim ocjenjivanjima vina, postavši prepoznatljivo od Londona do New Yorka.” – rekao je Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga FeraVina. Dodao je da je cilj FeraVina postati vodećom kontinentalnom vinarijom crnih vina te proizvođačem vrhunskih bijelih vina, o čijoj kvaliteti već svjedoče brojna priznanja.

vnce2

“Radom na razvoju i kvaliteti brandova te novim smjerom lansiranja mladih i modernih vina, FeraVino bilježi sve bolje rezultate na domaćem i stranim tržištima.” – kazao je Luka Vrga.

Nakon blagoslova, održano je i tradicionalno natjecanje u rezidbi vinove loze u kojem je sudjelovalo 8 natjecatelja. Prvo mjesto osvojila je Lenka Dragić iz Makloševca, drugo Grga Vulić iz Brezika, a treće Jozo Brajko iz Đurđenovca.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/1mjesec/20/v1{/gallery}

Pročitajte još