Evidentirano jedno kršenje mjere zabrane javnog okupljanja


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata ova Policijska uprava nije evidentirala dojave građana o kršenju mjera samoizolacije te je evidentirala pet dojava o kršenju mjere zabrane javnog okupljanja. Terenskom provjerom policijskih službenika utvrđeno je jedno kršenje mjere zabrana javnog okupljanja većeg broja ljudi. Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko – baranjske županije obavila 16 provjera pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da nije bilo kršenja mjera. Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužne su se ponašati sukladno uputama koje su dobile. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

Policija uhvatila provalnika

Jučer 28. travnja, oko 22 sata, u Dardi, 32-godišnji hrvatski državljanin iz Bizovca provalio je u trgovinu vlasništvo 59-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Mece. Provalnik je u prodajnom prostoru trgovine ukrao različite predmete i novce. Brzom intervencijom policijskih službenika, 32-godišnji provalnik spriječen je u pokušaju bijega i uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Ukrao suhomesnate proizvode

U vremenu od 31. ožujka do 9. travnja, u Jagodnjaku, nepoznati počinitelj je iz nezaključane kuće 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Jagodnjaka, ukrao suhomesnate proizvode koje vlasnik proizvodi za daljnju prodaju. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Računalna prijevara

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kaznena djela krađa i računalna prijevara. U petak 27. ožujka, oko 14, sati, prijavljeni 36-godišnjak je na parkiralištu trgovačkog centra u Osijeku iskoristio gužvu i 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Aljmaša, iz prodajnih kolica, ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Ukradenim bankovnim karticama prijavljeni je tijekom mjeseca ožujka i travnja u trgovačkom centru u Osijeku u više navrata plaćao kupljenu robu. Ustrajan u počinjenu kaznenog djela, 36-godišnjak je na više bankomata u Osijeku i putem internetske prodaje pokušao podići novac i kupiti različite prodajne artikle koje transakcije nisu realizirane. Vlasnica je oštećena za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

I ovom prilikom podsjećamo Vas na mjere samozaštite i pojačanog opreza:

 

  • Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela građanima savjetujemo da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, koji trenutak nepažnje vlasnika mogu iskoristiti za počinjenje kaznenog djela.
  • I ovom prilikom podsjećamo građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreće i po jedna na području Donjeg Miholjca i Đakova.

Stric pivo

Pročitajte još