Eksplozija plina u Velimirovcu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u Velimirovcu je jučer oko 20,30 sati došlo do eksplozije plina u obiteljskoj kući tijekom koje je 53-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. Slijedi očevid kako bi se utvrdio točan uzrok eksplozije.

Prevaren za 2.660 eura

Nepoznati počinitelj je 25. travnja zlouporabio osobne podatke 49-godišnjaka, koji mu se javio zbog kupovine mobitela preko Internet oglasnika, te je nakon dogovorene kupnje s njegovog bankovnog računa ukupno podignuto 2.660 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Otkriven kradljivac mobitela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir otkriven je maloljetnik, koji je početkom travnja u kafiću u Dardi, iz jakne ukrao mobitel od 50-godišnjaka. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko 150 eura. Protiv osumnjičenog slijedi prijava za kazneno djelo „Krađa“ Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.

Krala zlatni nakit – policija ju otkrila

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin otkrivena je 30-godišnjakinja, koja je u vremenu od 1. rujna 2022. godine do 18. travnja 2023. godine iz obiteljske kuće u Osijeku ukrala razni zlatni nakit. Vlasniku, 56-godišnjaku, nastala je materijalna šteta od oko 3.500 eura. Protiv osumnjičene slijedi prijava za kazneno djelo „Krađa“ Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

24 sata bez prometnih nesreća

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 3,28 promila

U nadzoru prometa jučer su evidentirana četiri vozača osobnih automobila i jedan vozač četverocikla koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u Osijeku u 12,35 sati, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 44-godišnjak iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,28 promila te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još