Eksplozija plina – 73-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, u Osijeku u stanu 73-godišnjaka došlo je do eksplozije plina. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je došlo do nekontroliranog istjecanja gradskog plina te stvaranja velike koncentracije i nastajanja eksplozivne smjese koja je aktivirana u trenutku kada je 73-godišnjak s daljinskim uređajem uključio TV prijemnik. Uslijed eksplozije i požara 73-godišnjak zadobio je teške tjelesne ozljede. Također, došlo je do rušenja zida susjedovog stana uslijed čega je 40-godišnjakinja s iste adrese zadobila lake tjelesne ozljede. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Na mjestu događaja očevid je obavio inspektor zaštite od požara u suradnji s očevidnom ekipom PU osječko – baranjske. Materijalna šteta cijeni se na oko 12.000 eura.

U pretrazi pronađen duhan

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđena je osnovana sumnja da je 28-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Naime, temeljem naloga Općinskog suda u Osijeku policijski službenici Policijske postaje Đakovo jučer su u Đakovu obavili pretragu doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kojim se koristi 28-godišnjak, prilikom čega je pronađeno i uz potvrdu oduzeto 2.304,28 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv osumnjičenog slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Dragovoljno predana minsko – eksplozivna sredstva

Policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu 27. listopada je na području Osijeka dragovoljno predana: jedna ručna bomba M75, jedna improvizirana ručna bomba i 110 komada streljiva.

Pročitajte još