Ekskluzivno – Jako lijepa pjesma o Našicama – “Najljepši moj slavonski grade”

U svijetu glazbe, inspiracija može doći iz različitih izvora. Ponekad je to ljubav, ponekad su to osobni doživljaji, a ponekad su to mjesta koja imaju poseban značaj za umjetnike. Jednu takvu pjesmu, nazvanu „Najljepši moj slavonski grade – Pjesma Našicama”, napisao je Mirko Benčić, povratnika iz Amerike, a posvećena je, naravno, Našicama i našičkom kraju.

Naime, Mirko je rođen 1957. godine u Razbojištu, srednjoškolsko obrazovanje započinje u Našicama, a dovršava ga u Rijeci gdje se zapošljava u brodogradilištu 3. Maj. Nakon nekoliko godina rada u brodogradilištu Mirko se odlučuje napustiti Rijeku i odlazi u New York i ondje nastavlja uspješnu poslovnu karijeru.

Povratnici iz inozemstva često donose svježu perspektivu

Međutim, nikada nije zaboravio svoje korijene i snažnu povezanost s Našicama. U Americi je proveo punih 27 godina te se odlučio vratiti u Hrvatsku gdje, u svoje slobodno vrijeme, nastavlja karijeru tekstopisca.  i novu energiju, a jedna od njegovih pjesama je i „Najljepši moj slavonski grade – Pjesma Našicama” u kojoj Benčić izražava svoju duboku ljubav i zahvalnost prema našičkom kraju koji je oblikovao njegov život i daljnju karijeru.

Pjesma je ispunjena emotivnim tekstom koji opisuje ljepotu i posebnost Našica, ali istovremeno prikazuje i njegovu emocionalnu povezanost s tim mjestom. Kako smo već spomenuli autor stihova je Mirko Benčić, glazbu je napisao Viktor Čelant, a pjesmu su izveli Krešimir i Kazimir Mikašek dok je aranžer Dražen Stojčević. I na kraju treba napomenuti kako je video također autorstvo gospodina Benčića koji poziva sve koje imaju drugačiju ideju neka slobodno preuzmu pjesmu i neka snime video uradak koji će predstaviti Našice u drugačijem svjetlu.

Pročitajte još