Edukativna radionica u sklopu preventivnog projekta “Biciklirajmo biciklističkom”

Jučer, 24. rujna, u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko – baranjske županije, a povodom obilježavanja 16. Festivala biciklističke rekreacije, „FEBIRE“ provedena je dječja biciklijada i savladavanje biciklističkog poligona s djecom predškolskog uzrasta iz dječjeg vrtića „Stribor“ iz Osijeka.

Djeca predškolskog uzrasta su upoznata kako se sigurno i pravilno kretati u prometu kao biciklisti

Kako se u Osječko – baranjskoj županiji bicikl koristi sve češće kao prijevozno sredstvo kod obavljanja svakodnevnih poslova kao što je odlazak na posao, u školu i slično, a koriste ga različite populacije od predškolskog uzrasta do osoba starije životne dobi, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko  -baranjske proveli su edukativnu radionicu djeci predškolskog uzrasta iz dječjih vrtića u sklopu lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u kojem često stradavaju i biciklisti, djeca predškolskog uzrasta su upoznata kako se sigurno i pravilno kretati u prometu kao biciklisti.

Pročitajte još