Edukacije o sigurnosti u cestovnom prometu u Našicama

Protekle subote u organizaciji Moto kluba „Racing“ Našice, održani su Moto susreti u Našicama na kojima je bilo nekoliko stotina motociklista iz Republike Hrvatske i okruženja. Kontakt policajci Policijske postaje Našice i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave osječko – baranjske sudjelovali su u održavanju ove manifestacije provodeći preventivni projekt „Sigurnost u cestovnom prometu“.

Na više lokacija u Našicama policijski službenici su u komunikaciji i kontroli vozača motocikala i mopeda, ali i vozača osobnih automobila, vozačima ukazivali na pojačani promet motociklista te na opasnosti sudjelovanja motociklista i mopedista u prometu. Naime, dolaskom lijepog vremena na našim prometnicama pojačano je prometovanje mopedista i motociklista kao skupine sudionika u prometu te je potrebno preventivno djelovati i na vozače tih skupina kao i na vozače ostalih vozila u prometu kako bi putem prometne preventive postigli visoku razinu sigurnosti svih sudionika u prometu.

Policijski službenici proveli su i preventivne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o sigurnosti djece

Provodeći preventivne aktivnosti vozačima ciljanih skupina uručeni su edukativno – informativni materijali financirani putem Sporazuma o međusobnoj suradnji Grada Našica i Policijske uprave osječko – baranjske, čija je svrha individualnim pristupom, tijekom komunikacije ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu.

Isto tako, prilikom postupanja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece, koji se obilježava 25. svibnja svake godine, policijski službenici proveli su preventivne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o sigurnosti djece i postupcima u slučaju njihovog nestanka. U komunikaciji s građanima uručeni su im edukativno – informativni leci s uputama kako se ponašati u slučaju nestanka djeteta. Leci sadrže važne savjete i korake koje treba poduzeti odmah nakon što se primijeti da je dijete nestalo. Osim toga, naglašena je važnost brze reakcije i suradnje s policijom kako bi se povećala mogućnost brzog pronalaska djeteta.

Pročitajte još