Edukacija vatrogasne mladeži DVD-a Lila u sklopu projekta „Vatrogasci u zajednici”

U subotu u Lili počinje Edukacija za zvanje “Vatrogasac – pripadnik vatrogasne mladeži” u sklopu projekta mladih DVD-a Lila “Vatrogasci u zajednici”. Edukaciju organizira i provodi projektni tim Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lila i Vatrogasna zajednica Našice u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ravnateljstvom civilne zaštite Područnim uredom civilne zaštite Osijek i Hrvatskim Crvenim križem Gradskim društvom Crvenog križa Našice. Edukaciju podržavaju Vatrogasna zajednica Osječko – baranjske županije i Vijeće mjesnog odbora Lila.

Na edukaciji će polaznici proći osnove vatrogastva iz 7 vatrogasnih predmeta, osnove sustava Civilne zaštite i osnovne postupke prve pomoći. U nedjelju će polaznicima biti uživo prikazana oprema, vozila i određena vatrogasna znanja, znanja civilne zaštite i znanja prve pomoći. Edukaciji će pristupiti članovi vatrogasnih društava s područja Vatrogasne zajednice Našice u dobi od 12 do 18 godina, brojčano preko 80 mladih.

Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije

Edukacija služi kao početna točka novih, mladih vatrogasaca za ulazak u operativni dio djelovanja DVD-ova. Učenjem osnovnih vatrogasnih znanja zajedno sa svojim vršnjacima, na zanimljiv i interaktivan način, iz istog ili drugih DVD-ova potiče interes mladih za kasnije operativno djelovanje, učenje za iduća vatrogasna zvanja te sklapanje prijateljstava koja pridonose radu i stvaranju homogenije i razvijenije Vatrogasne zajednice. Projektni tim mladih Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lila osmislio je, prijavio i dobio Projekt solidarnosti „Vatrogasci u zajednici“. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije iz programa Europske komisije pod nazivom Europske snage solidarnosti.

Foto: ilustracija

Pročitajte još