Edukacija iz prve pomoći za voditelje vatrogasne mladeži

 

Volonteri Crvenog križa Našice u subotu su u Centru za edukaciju GDCK Osijek u Orahovici sudjelovali u provedbi Tečaja za osposobljavanje „Voditelja vatrogasne mladeži i pomlatka“ za 40 polaznika. Tečaj je organizirala Vatrogasna zajednica Osječko – baranjske županije, a volonteri našičkog Crvenog križa su u suradnji sa Crvenim križem Osijek održali predavanje iz prve pomoći.

Cilj i fokus predavanja bio je prenijeti novim voditeljima vatrogasne mladeži i pomlatka osnovna znanja prve pomoći kako bi uspješno reagirali na moguće ozljede i stanja djece na vatrogasnim natjecanjima. Obrađene su teme utjecaja sunca i velikih vrućina na djecu poput sunčanice, toplinskog udara i toplinske iscrpljenosti, ubode kukaca i ugrize životinja, zaustavljanje krvarenja prilikom padova, postupci kod uganuća i iščašenja, zaustavljanje krvarenja iz nosa, napada astme, epilepsije, pad šećera u krvi i druga najčešća stanja i ozlijede koje se događaju na vatrogasnim natjecanjima.

Veliki naglasak voditeljima ekipa stavljen je na njihovu komunikaciju s djecom i roditeljima kao i upoznavanje djece koju vode na natjecanja, odnosno o mogućim poteškoćama, poremećajima i stanjima kako bi im bili što spremniji pomoći.

Pročitajte još