Edukacija iz financijske pismenosti za učenike strukovnih zanimanja Srednje škole Isidora Kršnjavoga

U suradnji s Regionalnim centrom kompetentnosti u sklopu Elektrotehničke i prometne škole Osijek i Centrom za poduzetništvo Osijek uz koordinaciju prof. Danijele Puhanić, provedena je edukacija iz područja financijske pismenosti za učenike strukovnih zanimanja. Predavač je bio gospodin Milan Peterka, voditelj Centra za poduzetništvo Osijek.

Upravljanje osobnim financijama u današnje je vrijeme sve zahtjevnije. Posjedovanje znanja i korištenje vještina za upravljanje financijama te odluka o upotrebi nekog financijskog proizvoda ili usluge, važna je za svaku osobu, bez obzira na godine života.

Učenici su se upoznali s brojnim financijskim pojmovima

Interaktivno predavanje održano je 25. listopada u trajanju tri školska sata, a sudjelovalo je ukupno 20 učenika iz 3. agro, 3. tzr, 3. el, 4. agro, 4. tzr i 4. el.

Učenici su se upoznali s brojnim financijskim pojmovima, ali i procesima kroz interaktivno predavanje. Edukacijom su prezentirane sljedeće teme: potrebe i želje, financijski sustav Republike Hrvatske, institucije financijskog sustava RH, važnost financijske pismenosti, mirovinski fondovi, banke i platne kartice, štednja, internetsko i mobilno bankarstvo, krediti i najčešće korištene vrste kredita, budućnost financijske pismenosti te kriptovalute i njihov utjecaj na današnje gospodarstvo.

Izvor: SŠIK Našice, Danijela Puhanić, prof.

Pročitajte još