Đurđenovačke „Mimoze” tradicionalno obilježile Dan narcisa

Đurđenovačke Mimoze danas su obilježile Dan narcisa prigodnom podjelom cvijeta narcisa te ponudom rukotvorina. Žuti cvijet zaštitni je znak borbe protiv raka dojke, a današnji cilj je osvijestiti građane da što prije obave pregled kako bi prevenirali daljnje širenje bolesti. Također su osigurali besplatno mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka za koje je bila zadužena bivša glavna sestra Odjela pedijatrije našičke bolnice Anica Kurtanjek.

Organiziraju aktivnosti i u prostorima udruge

Liga protiv raka „Mimoza” Đurđenovac, na čelu s predsjednicom dr. Dragicom Pavlić, godišnje obilježi tri akcije – u siječnju Dan mimoza, u ožujku Dan narcisa i u listopadu Dan ružičaste vrpce.

„Pozivam sve članove, ljude oboljele od karcinoma da nam se pridruže u prostorijama naše udruge, zahvaljujem svim dobrim ljudima dobrog srca što imaju sluha za rad naše udruge i uvelike sudjeluju i pomažu samom radu udruge.” – izjavila je Mancika Patko, dopredsjednica Lige protiv raka „Mimoza”.

Djeluju već 13 godina

LPR “Mimoza” je osnovana 2011. godine u Đurđenovcu, a nju danas čini više od 280 aktivnih i manje aktivnih članova. Izrađuju svoje ukrase, a sve donacije koje dobiju iskorištavaju za potrebe članova Udruge. Tako svim svojim bolesnim članovima slabijeg imovinskog stanja daju jednokratnu pomoć u iznosu od 60 eura. Također, „Mimoze” pripomažu i prilikom smrtnog slučaja s iznosom od 70 eura, a tijekom uskršnjih blagdana će razveseliti svoje članove prigodnim poklonima. U suradnji s HŽ-om imaju 75% olakšice za članove udruge i njihovu pratnju. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još