Dramatisten sudjelovale u 23. po redu kazališnom festivalu Internationales deutsschsprachiges Theaterfestival u Osijeku

U Osijeku su i ove godine od 22. do 24. lipnja održava Internationales deutsschsprachiges Theaterfestival, kazališni festival na njemačkom jeziku. Cilj festivala je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, te fakulteta koji sudjeluju i to ne samo na području RH nego i na međunarodnoj razini.

Cjelokupna manifestacija odvija se u tri dana kroz koje je svakoj dramskoj skupini omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u Dječjem kazalištu Branko Mihaljević u Osijeku. Organizator festivala je Njemačke zajednice – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Osijeku.

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice sudjelovala je ove godine po treći puta te su učenice Ivana Vukmir, Lana Puhanič, Sara Wolf, Helena Sajda i Barbara Dragozet iz 1. a opće gimnazije te Elizabeta Bernat iz 1. b opće gimnazije, odigrale predstavu Tolerant sein – ein Rezept fürs Zusammenleben. U pratnji učenika su bile voditeljica dramske skupine skupine na njemačkom jeziku prof. Mirjana Rajić i autorica scenarija prof. Adrijana Rajić. Sudjelovanje na festivalu je ostvareno uz potporu Grada Našice i DVD-a Velimirovac.

Izvor: SŠIK Našice, Mirjana Rajić, prof.izvrsna savjetnica

Pročitajte još