Dragovoljno predano ilegalno oružje i streljivo

Policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave osječko – baranjske i Policijske postaje Našice su 19. prosinca proveli preventivnu aktivnost informiranja i osvješćivanja građana o mogućim posljedicama ilegalnog posjedovanja oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva, kao i neodgovornog i neopreznog korištenja pirotehničkih sredstava s obzirom na nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane. Naglašena je operativna akcija policije „Mir i dobro“ i već nadaleko poznata kampanja „Manje oružja, manje tragedija“.

Ova policijska aktivnost ponukala je jednog građanina koji je 19. prosinca policijskim službenicima Policijske postaje Našice dragovoljno predao četiri puške, jedan pištolj, 5 cijevi za puške, dvije ručne bombe i više desetaka raznog streljiva.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također vas mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pročitajte još