Dokumentarac Filmskog kluba OŠ kralja Tomislava Našice treći na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Dokumentarni film Najbolji prijatelj Filmskog kluba E. T. (Ekipa Tomislav) osvojio je treću nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na 61. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Zagrebu, a film možete pronaći na ovoj poveznici: https://youtu.be/LtDe3isoSms.

Film su snimili učenici Lea Kardum, Darian Krištofik, Dino Kubaša, Laura Lovrić, Suri Repka i Petra Ušak, pod mentorstvom stručnih suradnica Ive Ramljak i Ivane Ostrički. Stručni ocjenjivački sud koji je odabrao nagrađene filmove čine novinarka i nekadašnja savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego, redatelj i animator Simon Bogojević Narath i redatelj Ivan Sikavica.

Za program Smotre državno je povjerenstvo odabralo 26 osnovnoškolskih i 12 srednjoškolskih radova

Ovogodišnja Revija i 11. Smotra hrvatskog školskog filma održane su istovremeno, od 5. do 8. listopada, a filmski je program uključio čak 96 filmova. Najbolji prijatelj odabran za sudjelovanje na objema manifestacijama. Za sudjelovanje u ovogodišnjoj Reviji prijavljena su rekordna 322 filma autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju su odabrana 73 filma u 6 kategorija od kojih je 21 animiranih, 12 dokumentarnih, 11 igranih, 9 radioničkih i 13 filmova slobodnog stila te 7 TV reportaža.

Na ovogodišnju su Smotru prijavljena 223 filma osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Za program Smotre državno je povjerenstvo odabralo 26 osnovnoškolskih i 12 srednjoškolskih radova. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Smotru hrvatskog školskog filma organiziraju Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje, a ove su godine u suorganizaciji sudjelovali OŠ Marije Jurić Zagorke, Udruga ZAG i Narodno sveučilište Dubrava. Članovi Filmskog kluba od srca zahvaljuju sugovornicima bez kojih ovaj film ne bi mogao biti snimljen: Ivani Varkonji i Katarini Koprivčić iz Udruge Farmica, obitelji Knežević i obitelji Bukvić.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još