Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede te dvije osobe lake tjelesne ozljede dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Đakovo te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac i PP Belišće.

Evidentirana tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana tri vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,70 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,22 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 55-godišnjak iz Sarvaša. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,70 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Nepropisno koristio bljeskalice

Policijski službenici Postaje prometne policije Osijek su u utorak u 22,40 sati u Osijeku postupali prema vozaču osobnog automobila koji je parkirao vozilo na mjestu gdje je znakom to zabranjeno. Prilikom navedenog postupanja utvrđeno je kako su na nepropisno parkiranom vozilu nepropisno ugrađene i upaljene bljeskalice. Bljeskalice su oduzete od vozača, kojemu su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdane Obavijesti o počinjenim prekršajima.

Pročitajte još