Dodijeljene nagrade za najbolju fotografiju i videozapis „Hrvatska očima mladih“ i priznanja za primjer dobre prakse rada savjeta mladih na općinskoj, gradskoj i županijskoj razini

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, dr. med, dodijelila je nagrade za najbolju fotografiju i videozapis „Hrvatska očima mladih“ te priznanja za primjer dobre prakse rada savjeta mladih na općinskoj, gradskoj i županijskog razini.

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je u kolovozu ove godine Javni poziv za dodjelu nagrade za fotografiju i videozapis „Hrvatska očima mladih“, namijenjen svim redovnim učenicima/cama i redovnim studentima/cama u Republici Hrvatskoj koji su putem fotografije ili videozapisa zabilježili neko mjesto ili događanje u svom neposrednom okruženju, a koje odražava glavnu temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih te ciljeve aktualne Europske godine vještina.

Kao primjer dobre prakse rada gradskog savjeta mladih odabran je savjet mladih Grada Belog Manastira

Državna tajnica čestitala je dobitnicima te je istaknula kako je ova nagrada vrijedan pokazatelj kako mladi svoja mišljenja i stavove izražavaju i kroz svoju kreativnost i umjetnički rad, kako bi prikazali svoj doživljaj mladih u zajednici u kojoj žive.

Također, Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je u ožujku ove godine Javni poziv za izbor primjera dobre prakse rada općinskog, gradskog i županijskog savjeta mladih s ciljem prepoznavanja i promoviranja rada postojećih savjeta mladih, osiguravanja vidljivosti dobre prakse u radu savjeta mladih te poticanja interesa mladih za veće uključivanje u rad savjeta mladih.

Temeljem zadanih kriterija, kao primjer dobre prakse rada gradskog savjeta mladih odabran je savjet mladih Grada Belog Manastira, dok je kao primjer dobre prakse rada županijskog savjeta mladih odabran savjet mladih Krapinsko – zagorske županije. Državna tajnica zahvalila je svim dobitnicima/ama te je naglasila kako će Središnji državni ured za demografiju i mlade i nadalje podržavati rad mladih i rad savjeta

Pročitajte još