Dodijeljena Uvjerenja polaznicima seminara “Upravljanje EU projektima”

Osječko – baranjska županija i Ekonomski fakultet u Osijeku potpisali su u listopadu 2020. godine Sporazum o suradnji. Temeljen navedenog Sporazuma, Ekonomski fakultet u Osijeku uputio je zamolbu Osječko – baranjskoj županiji za sufinanciranje seminara “Upravljanje EU projektima” namijenjenu skupini poslodavaca i poduzetnika kojima ponajprije treba pojašnjenje pojmova, ali i detaljne upute o koracima u prikupljanju EU sredstava.

Nakon provedene edukacije, jučer (17. studenog 2022. godine) su dodijeljena Uvjerenja o sudjelovanju za 20 polaznika, a uz dekana Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Borisa Crnkovića i direktora HUP- Regionalnog ureda u Osijeku Ivana Sarića, svečanosti je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

Županija će i u budućnosti podržavati slične projekte

„Polaznici su zahvaljujući suradnji Ekonomskog fakulteta u Osijeka i HUP-a te uz podršku Osječko – baranjske županije dobili konkretna znanja i alate koje mogu primjenjivati u svakodnevnom poslovanju. Županija će i u budućnosti podržavati slične projekte uz nastavak suradnje s važnim institucijama s našeg područja.” – kazao je Miletić.

Ekonomski fakultet u suradnji s HUP-om osmislio je poseban program za poduzetnike u trajanju od 50 sati koji je obuhvatio različite teme iz područja pripreme EU projekata, a u izvođenju edukacije sudjelovali su stručnjaci koji se bave pripremom projektnih prijedloga i upravljanjem EU projektima u sektoru malih i srednjih poduzeća.

„Ovo je program edukacije u području upravljanja EU projektima namijenjen članicama HUP-a koji smo uspjeli provesti zahvaljujući podršci Osječko – baranjske županije, a odaziv je velik i planiramo istu aktivnost provesti i sljedeće godine.” – istaknuo je Sarić.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Boris Crnković izrazio je zadovoljstvo što su HUP i Osječko – baranjska županija prepoznali Fakultet kao instituciju koja može provesti ovako važnu edukaciju, ali i što su jednako zadovoljni i polaznici.

Pročitajte još