Dobar odaziv na jučerašnjim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi

Jučer su održane dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi – u Crvenom križu Našice i Markovcu Našičkom. U našičkom Crvenom križu krv je darivalo 88 osoba – 12 žena i 76 muškaraca. Po prvi put krv su darovali Vučinić Ines iz Našica i Radičanin Domagoj iz Koške iz Našica. U Markovcu Našičkom su 42 osobe darivale krv – 2 žene i 40 muškaraca. Rekorder jučerašnjih akcija je Josip Gull sa 114 darivanja.

S obzirom da je na akcijama bio veliki broj odbijenih darivatelja, ovim putem Crveni križ Našice želi podsjetiti darivatelje da prije darivanja krvi pripaze na fizičku aktivnost te obrate pozornost na unos hrane i pića zbog oscilacija u vremenskim temperaturama.

Iduća akcije su 17. 6. (ponedjeljak) u NEXE d.d. i Jelisavcu

Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe da bi smanjili ljudsku patnju, pomogli bolesnima i spasili život. Pozivamo sve ostale koji mogu da se priključe idućim akcijama darivanja krvi, a one će se održati 17. 6. (ponedjeljak) u NEXE d.d. (restoran) od 12:30 do 15:00 sati te u Jelisavcu (osnovna škola) od 16:00 do 19:30 sati.

Pročitajte još