Djeca za vrijeme mjera na krovu škole u Velimirovcu – Roditelji, znate li gdje su vam djeca?


U vrijeme kada se svi borimo ostati kako tako normalni, te se pridržavati mjera civilnih stožera i ostalih nadležnih institucija, nekima je stvarno dosadno. Nažalost, uz to što neki ne poštuju odluke struke, dovode i sebe i druge u opasnost.

 

Danas smo od naših čitatelja dobili nekoliko slika na kojima se vidi kako djeca (njih četvero) u vrijeme (jučer oko 18 sati) kada su svi u kućama i drže se mjera koje su uvedene, šetaju po krovu osnovne škole u Velimirovcu. Nakon nekog vremena, alarm koji postoji na školi se upalio te su se i djeca razbježala.

 

Svi smo svjesni činjenice da je mnogima možda i dosadno, te da je jako teško ostati stalno u 4 zida, ali ipak mi u Slavoniji imamo sreće da većina ima svoja dvorišta i u njima dovoljno prostora kako za igru, tako i za mnoge poslove koji će nas zaokupiti u vrijeme ovih dana krize.

 

Ovim putem ponovo apeliramo na roditelje da paze kuda im djeca odlaze te da ih ako je ikako moguće u ove dane zadrže u prostorima svojih kuća. Isto tako nije nam jasno kako se netko može upuštati u ovo kada se zna da je veliki broj objekata pod video nadzorom te da će policija vrlo lako uči u trag svakome tko se tako ponaša. Ako se vratimo na temu korona virusa, svaki izlazak u vrijeme kada su izdane mjere civilnog stožera, pogotovo mladih može biti itekako loš, jer upravo oni mogu svojim roditeljima, bakama i djedovima prenijeti ovaj virus. Osim toga, iako se napominje kako su djeca imunološki jača na ovaj virus, što je sigurno dobra vijest, postoje informacije kako i mladi obolijevaju.

Svi se moramo paziti i znati da samo jednim zajedničkim, odgovornim ponašanjem možemo prebroditi ovu korona krizu.

#ostanidoma

Stric pivo

Pročitajte još