Dan sjećanja u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježavamo 18. studenoga u sjećanje na dan kada je 1991. slomljena herojska obrana grada Vukovara i kada je u Škabrnji počinjen teški zločin nad stanovništvom. Diljem naše zemlje, a ponajviše u Gradu Heroju – Vukovaru, hrvatski branitelji i građani iskazuju poštovanje prema svima koji su svojim djelima i životima stvarali i branili Domovinu. Godine 2019., navedeni je datum proglašen državnim praznikom. Poštujući Vukovar, simbol hrvatskog otpora i borbe za slobodu, poštujemo i sve njegove heroje i njegovu žrtvu, kao i sve žrtve i heroje Domovinskog rata.

Učenici, profesori i ostali zaposlenici naše škole, uključili su se u obilježavanje prigodnim programom u atriju škole. Pročitan je prigodni tekst, PRIČA O GRADU Siniše Glavaševića, upaljeni lampioni i izrečene molitve. Minutom šutnje odana je počast svim hrvatskim braniteljima i građanima koji su svojim djelima i životima branili Vukovar, Škabrnju i cijelu Hrvatsku.

Program su vodili učenici završih razreda obje smjene, a molitvu Nikola Bernat, prof. i Nikolina Pavlović, prof. Koordinatori obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje bile su Danijela Puhanić, prof. i Nikolina Pavlović, prof.

Izvor: SŠIK Našice, Nikolina Pavlović, prof. i Danijela Puhanić, prof.

Pročitajte još