Dan sigurnijeg interneta u OŠ Dore Pejačević Našice

U osnovnoj školi Dore Pejačević Našice obilježen je Dan sigurnijeg interneta. Ovo je 20. godina obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u svijetu i stoga svi imamo priliku sudjelovati u obilježavanju ove velike obljetnice! Cilj ove kampanje je doprijeti do djece i mladih, roditelja i skrbnika, učitelja, odgajatelja i stručnih suradnika, kao i industrije, donositelja odluka i političara da ih se potaknite da djeluju u sklopu svoje uloge u stvaranju boljeg interneta.

Radionice na temu sigurnijeg korištenja interneta

U školi provedene su brojne radionice u sklopu Centra za sigurniji Internet i Udruge Suradnici u učenju. Radionica Naše online vrijeme, igrice, kupovina, društvene mreže održana je u razrednoj nastavi. Učenici su trebali osmisliti internetskog junaka i njegovih pet pravila kako mogu povećati svoju sigurnost na Internetu tijekom igranja igrica i komuniciranja s drugima tijekom igranja ili korištenja društvenih mreža. Radionice su provele učiteljice informatike Anamarija Gajski i Ana Pavlačić.

„Zajedno za bolji internet“

Udruga Suradnici u učenju organizira kviz Potraga za boljim internetom. Potraga je organizirana u obliku kviza s dvadesetak pitanja, od kojih su neka ključna i na njima se ne može proći dalje dok se ne odgovori točno. Neka pitanja traže posjećivanje drugih stranica na internetu i pronalaženje odgovarajućih informacija. Dok, Centar za sigurniji Internet također odražava kratki kviz u duhu slogana „Zajedno za bolji internet“ gdje je potrebno odgovoriti na minimalno 80% točnih pitanja kako bi se ušlo u uži krug za dodjelu nagrada. Učenici 6.a koji pohađaju Novinarsku skupinu sa svojom učiteljicom Dubravkom Kruljac tijekom mjeseca siječnja i veljače istraživali su pojmove vezane uz obilježavanje Dana sigurnosti na internetu: digitalno okruženje, vrijeme provedeno na internetu, društvene mreže, lozinke, prijatelji na internet. Provodili su kratak upitnik kojim su željeli ispitati koliko učenici poznaju pravila ponašanja na internetu. Tijekom ovoga tjedna planiraju održati radionicu svojim vršnjacima u kojima će predstaviti pozitivne i negativne strane interneta te oblikovati savjete o sigurnosti na internetu.

Pročitajte još