Dan otvorenih vrata PU osječko – baranjske

Policijska škola “Josip Jović” provodi školovanje za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.
 
Objavljen je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Objavljen je natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Održavanje Dana otvorenih vrata provodi se kako bi se što više mladih upoznalo s policijskim zanimanjem i motiviralo da se prijave na raspisane natječaje.

U programu sudjeluju i učenici i profesori Prve srednje škole Beli Manastir

Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko – baranjske započinje na Šetalištu kardinala Franje Šepera, ispred zgrade „Bastion“ u 10 sati, gdje će nam pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije Osijek demonstrirati elemente parterne gimnastike, tehnike džudo padova i obaranja, prikaze udaračkih tehnika box-a i kick box-a, tehnike Jiu-jitsu te prikaz obrane od nenaoružanog i naoružanog napadača. Nadalje, prikazati će se tehnike spuštanja alpinističkim užetom, tehnike i načini pucanja iz vatrenog oružja u sklopu taktičkog tima, rad sa psima napadačke namjene, taktički prikaz savladavanja kriminalne skupine. Nakon toga na Trg Vatroslava Lisinskog nastavlja se program gdje ćete moći pogledati vozila, opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije.

Također PU osječko – baranjska prikazat će:
  • vožnju spretnosti prometnih policajaca – motociklista,
  • pokazni poligon prepreka tjelesnih i motoričkih sposobnosti na kojem svoju spretnost mogu provjeriti budući kandidati za zanimanje policajac/policajka,
  • predstaviti će  i robota Teodora kojega policijski službenici protueksplozijske službe Ravnateljstva policije koriste pri neutraliziranju eksplozivnih naprava i sumnjivih predmeta ali i drugim složenim situacijama bilo zbog opasnosti od eksplozija ili drugih nesreća,
  • simulaciju mjesta događaja kaznenog djela s označenim tragovima,
  • prezentaciju izrade foto-robota,
  • prezentaciju „Schengen busa“ i vozila za nadzor državne granice „Polaris“, kao i sva ostala vozila koje policija koristi u svom radu, kao primjerice kombi za očevide
  • prezentaciju preventivnih programa.

U programu sudjeluju i učenici i profesori Prve srednje škole Beli Manastir, koji su pripremili pokazni poligon prepreka tjelesnih i motoričkih sposobnosti na kojem svoju spretnost mogu provjeriti budući kandidati za zanimanje policajac/policajka.

Pročitajte još