Dan otvorenih vrata PU osječko – baranjske u Našicama

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024. godini. Također, Policijska škola „Josip Jović“ upisuje 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2023./2024.

Tim povodom je Policijska uprava osječko – baranjska danas u Našicama, u vremenu od 10 do 12 sati, organizirala Dan otvorenih vrata kako bi mladima i ostalim sugrađanima prezentirala rad policije. Svoj rad prezentirali su različiti rodovi policije te se tako na sedam štandova mogla vidjeti oprema i tehnika koju policija koristi svakodnevno u svome radu kao što je prevencija, specijalna i interventna policija, prometna policija, kriminalistička policija – tehnika, protueksplozivna jedinica i granična policija.

Osim što su posjetitelji razgledali opremu, veliki dio njih se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata bio prigoda za druženje policije s mladima i svim zainteresiranim građanima. Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da se građanima i zainteresiranim kandidatima približi rad policije te da ih se potakne da policiju izaberu za svoj životni poziv.

Više informacija o natječajima možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

Natječaj za upis učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“

Ne oklijevajte, donesite odluku na vrijeme i pridružite nam se te postanite dio ovog tima.

Izvor: PU osječko – baranjska

Pročitajte još