Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko – baranjske

Na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku danas je održan Dan otvorenih vrata u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske na kojem je predstavljena kampanja ”Postani policajac/policajka” Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije ”Prvi hrvatski redarstvenik”.

Cilj Dana otvorenih vrata bilo je upoznavanje velikog broja mladih s policijskim zanimanjem kako bi ih se motiviralo da se prijave na raspisane natječaje. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, a Policijska škola „Josip Jović“ upisuje 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Posjetiteljima je simulirano mjesto događaja kaznenog djela

U Tvrđi su tako posjetitelji mogli vidjeti bogat program aktivnosti, s uvodnim govorom zamjenika načelnika Policijske uprave osječko – baranjske, gospodina Darija Premeca, tijekom kojih su izvedene pokazne vježbe Jedinice specijalne i interventne policije Osijek, vožnja spretnosti prometnih policajaca – motociklista, demonstriran je pronalazak droge sa službenim psom, a svi zainteresirani mogli su na pokaznom poligonu prepreka tjelesnih i motoričkih sposobnosti iskušati svoju spretnost.

Svojom prisutnošću podršku grada Osijeka pružio je i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić koji je obišao štandove i upoznao se s policijskom opremom. Posjetiteljima je usto simulirano mjesto događaja kaznenog djela, prezentirana im je izrada foto – robota, rad Schengen busa i vozila za nadzor državne granice Polaris te svi preventivni programi koje provode policijski službenici za prevenciju PU osječko – baranjske.

Na postavljenim štandovima veliku zainteresiranost posjetitelja privukla je izložena oprema koju svakodnevno u svom radu koriste svi rodovi policije i pravosudne policije.
 
Ukoliko Vas zanima policijski poziv i namjeravate se prijaviti na natječaje: 

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još